POVERTY ESCAPE

 

Wat is Poverty Escape?

POVERTY ESCAPE is een learning experience die met een groep wordt beleefd. Je wordt in een huiselijke setting geplaatst, waar je gedurende 3, 6 of 8 uur ‘woont’. Je beleeft de ervaring door de ogen en emoties van één van de huisgenoten, hulpverleners of beslissers die onderdeel uitmaken van de escaperoom. Er zijn verschillende karakters en er gebeurt van alles. Je ervaart met al je zintuigen aan hoe het is om arm te zijn. Door de constante druk en het hoge real-lifegehalte van de experience ga je dingen doen die je normaal niet zou doen. Gestolen spullen kopen, anderen. The experience is gebaseerd op echte praktijksituaties van ervaringsdeskundigen. Er is ook altijd een ervaringsdeskundige aanwezig om kennis en ervaringen te delen.


Hoe werkt het?
POVERTY ESCAPE zet je als deelnemer in een situatie waarin je ervaart wat het betekent om minder te hebben dan je voor je gevoel nodig hebt. Gebrek aan geld én tijdgebrek zijn een vruchtbare combinatie voor irrationeel gedrag en tunnelvisie. Tegelijkertijd zet het ook de creativiteitsknop aan en zorgt gebrek voor doelgerichter handelen. Als deelnemer aan deze challenge raak je overrompeld door situaties, handel je in het moment en leef je van minuut tot minuut. Je gaat als individu én als groep de uitdaging aan om realistische oplossingen te vinden voor schulden en niet nagekomen verplichtingen. Uitstel is géén optie, acties die hieruit voortvloeien zijn gevoelsmatig niet logisch en onrechtvaardig. Wat doe je zelf en hoe kun je elkaar verder helpen?

 

Voor wie is het bedoeld?
POVERTY ESCAPE is bedoeld voor professionals en organisaties die in hun werk te maken hebben met mensen die in armoede leven bijv. overheden, politie, incassobureaus, woningcorporaties, energiebedrijven, onderwijsinstellingen. Daarnaast is het ook voor iedereen die wil ervaren en begrijpen hoe het voelt als je de eindjes niet aan elkaar kunt knopen.

POVERTY ESCAPE is ook heel geschikt voor teambuilding: ga samen de uitdaging aan om te ontsnappen uit armoede.

Download hier de brochure. Vragen? Neem contact op met Thérese Nleng. Mail via t.nleng@shumo.nl of bel 06 11 23 97 84 

© 2019
SHUMO Personal Leadership Experiences
Proudly created with Wix.com

+31 (0)6 11 23 97 84

info@shumo.nl

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon